• 100%x200

  Plesna predstava: Življenje je vrednota

  V decembru smo imeli možnost sodelovati pri izjemno prodornem plesnem projektu Življenje je vrednota, s katerim nastopajoči želijo pomagati Malim vitezom - mladim, ki so preživeli težko bitko z rakom.

  Če si še niste, si vsekakor morate ogledati eno od prihajajočih predstav (link), naslednja prilika bo že danes zvečer v Španskih Borcih. Da pa se boste lažje odločili, pokukajte v našo galerijo s fotografijami iz dogodka v Logatcu. Vsekakor odlična predstava!

  100%x200

  Konferenca globalnega učenja

  Pred kratkim smo fotografirali tretjo nacionalno konferenco o globalnem učenju v organizaciji društva Humanitas in Mirovnega inštituta.Od navdihujočega predavanja odlične dr. Vanesse Andreotti, do treh raznolikih delavnic globalnega učenja in gledališča zatiranih ter zmagovalnih praks natečaja SAME WORLD. Udeleženci so bili videti zadovoljni, nasmejani in polni novih idej za prihodnost.

  Društvo Humanitas je v sredo, 22. 11., že tretjič zapored, tokrat v sodelovanju z Mirovnim inštitutom, organiziralo konferenco o globalnem učenju z naslovom Od globalnih izzivov do globalnih državljanov: Kako naslavljati občutljive teme in ustvarjati prostore sobivanja?, ter zaključni dogodek Skozi oči begunca. Poudarek konfernece je bil v pomenu zavedanja lastne vpetosti v globalne sisteme in soodvisnosti celotnega sveta. Šele ko jo osvestimo, namreč lahko postanem akterji pozitivnih sprememb. Poleg navdihujočega predavanja dr. Vanesse Andreotti pa so bile za udeležence pripravljene še tri delavnice - delavnica o rahljanju predsodkov in konfliktnih situacij, delavnica o "zlonamernih" globalnih izzivih in interaktivna delavnica s tehnikami gledališča zatiranih na temo kapitalizma in potrošništva. Celoten dogodek so zaznamovali množična udeležba, enkratno vzdušje in številni zadovoljni obrazi, ki smo jih ujeli tudi v naš fotografski objektiv.

 • 100%x200

  En.ekonomika & Industrija

  Tokrat smo imeli priložnost dokumentirati konferenco En.ekonomika & industrija 017, ki se je odvila na Ekonomski fakulteti in postregla s številnimi idejami in dobrimi praksami na področju energetike ter zanimivimi gosti tako iz gospodarstva kot iz strani vlade in lokalne samouprave.

  Poleg izzivov v zvezi s pridobivanjem energije so gostje prvega omizja poudarjali tudi energetska učinkovitost in vzpostavljanje organizacije na lokalni ravni z lokalnimi energetskimi viri. Slišali smo, kako to uspešno počnejo v občinah Idrija in Sevnica, izvedeli pa smo tudi, da bodo obnovljivi viri energije vplivali na ceno elektrike, ki se bo neizogibno podražila. Ker je kakovostna in zanesljiva energetska oskrba nujna za uspešno in konkurenčno gospodarstvo, je bila rdeča nit drugega omizja nujnost povezovanja in sodelovanja, ki je ključna, da lahko tako oskrbo zagotavljamo. Koga vse smo na dogodku ujeli v naš objektiv pa lahko preverite v fotogaleriji.

  100%x200

  Kvantno voditeljstvo z Danah Zohar

  Pred kratkim smo v naš fotografski objektiv lovili kristalni krogli Danah Zohar, ene vodilnih mislecev na področju voditeljstva, ki sodobno voditeljstvo utemeljuje z načeli kvantne fizike.

  In kaj imata skupnega kvantna fizika in vodenje? Razmišljanje vnaprej z različnimi scenariji, spodbujanje vprašanj in eksperimentov, zavedanje, da zunanji svet vpliva na nas (in mi nanj)… Misliti vse skupaj ni bilo enostavno, zato je kvantna delavnica sprožila kar nekaj vprašanj in izzivalnih misli ueležencev. Da načela kvantnega voditeljstva res držijo tudi v praksi, sta nas prepričevala Andrej Božič iz Steklarne Hrastnik in Ksenija Špiler Božič iz BB Consulting, ki z Zoharjevo sodelujeta že dalj časa. Mi smo bili nad delavnico vsekakor navdušeni. Ker pa je fotografija precej bolj pomenljiva, bo najbolje, da o vzdušju in odzivih udeležencev presodite sami.

Pišite nam

Naslov

Puštal 31 a,
4220 Škofja Loka, Slovenia

Katja Cankar

katja@skytli.com

Erik Čuk

erik@skytli.com